Eten, Weekmenu's

Weekmenu: week 51

Ha, wat een (kook)week. Nieuw recept van vorige week: de citroen-meringuetaart van Jeroen Meus. Conclusies: héél lekker, goed van consistentie, wel veel te veel vulling als je het recept mooi opvolgt en verdorie, meringues gaan mij niet af. Wat zit iedereen in godsnaam te zeggen dat die zo gemakkelijk te maken zijn?

Na een weekend gevuld vol dessert (voorgenoemde taart, crumble, koekjes -die uit een pakje kwamen maar wel goddelijk smaakten, danku Dille en Kamille, cake en tiramisu), nu even terug naar de zoute realiteit! Niet veel koken in het voruitzicht (en dan helemaal al niet als ik denk aan de nakende feestdagen, maar kom), maar wel veel leut. Hoera!

Mijn weekmenu:

  • Maandag: vleesbrood met kriekjes en puree. Simpel, voedzaam (or so I let myself believe) en relatief snel klaar. Vooral: niet naar omzien wanneer het in de oven geschoven wordt.
  • Dinsdag: niente, wegens gaan eten in Leuven. Eén van de kleine zusjes zingt haar eerste kerstconcert met het Leuvens Universitair Koor en daar moet ik bij zijn. Gevolg: na het werk de trein op en met de mama gaan eten in de Werf. Mjam.
  • Woensdag: vol-au-vent, op vraag van de wederhelft. Komt mooi uit, want ik heb nog een doos vol koekjes die op moeten. Huppa, plaats in de kast!
  • Donderdag: Luikse salade, want groentjes, lekker en kost weinig tijd om het te maken. Ook een recept van onze Jeroen, trouwens. Die kookboeken worden héél vaak gebruikt, ten huize C. C. en wederhelft zijn heel dankbaar.
  • Vrijdag: kerstmarkt in Antwerpen en nadien richting film. Film! Frozen (die nieuwe Disney) met wederhelft, zus en nicht voor de tweede keer en bibi is daar héél content van. Want ja, ik heb die al gezien, maar ik heb er geen problemen mee om die nog eens te zien. Ja, Disney is een graag geziene gast hier.
  • Zaterdag: Bruhhe. Ijssculpturen (opnieuw Disney, jawel), kerstmarkten en kerstcadautjes en Brugge in het algemeen en hoogstwaarschijnlijk ook eten. Mogelijkheid tot blijven slapen in Knokke (hallo, mama en papa?), dus dat ziet er goed uit.
  • Zondag: bij de schoonpapa.

Nee, veel koken zit er niet in, eten dan weer wel. De fitness roept, want anders gaat die broek binnenkort niet meer toe, vrees ik.

Advertisements
Standard

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s