Cultuur, Entertainment in het algemeen, General blabla

WK-gekte: deel 3

Kijk, er zijn blijkbaar ook mindere kanten aan zo’n WK. De spelers raken een beetje oververhit en begaan stomme (en gevaarlijke) fouten. Niet zo leuk.

Je hebt Suarez, die blijkbaar permanent honger heeft en niet over genoeg zelfcontrole bezit om zich in te houden als hij een lekker (schouder)stuk ziet. Smaken verschillen, maar iemand die meer dan genoeg geld verdient, een voorbeeldfunctie heeft binnen zijn team en ver voorbij de 18 gepasseerd is mag zich ook wel kunnen beheersen. Misschien zit ik fout.

Onze allereigenste Defour wordt momenteel vies bekeken, wegens vuile (misschien niet expres, maar toch zeker niet over nagedacht) fout op een Zuid-Koreaan. We hebben een paar jaar geleden een andere Rode Duivel een zware fout zien begaan, met gruwelijke gevolgen (ik weiger nog steeds foto’s of filmpjes te zien). Gelukkig heeft die sindsdien (zo lijkt het wel) geleerd uit zijn fouten en draait hij professioneel mee bij onze Duivels. Flink zo, Axel.

En dan nu, het laatste nieuws: Vandenborre. Ligt eruit, wegens een fout van een andere Zuid-Koreaan, waardoor hij nu een barst in zijn kuitbeen heeft. Met andere woorden: over and out voor het WK. En als dat niet fatsoenlijk geneest: over and out voor Vandenborre zelf? Hoe onnozel is het om voor een simpel spelletje zoveel op het spel te zetten? Te spelen met andere mensen hun toekomst? Want laten we duidelijk wezen: het is en blijft een spelletje, hoeveel geld ze er ook tegenaan mogen smijten. Een met momenten leuk spelletje, met mooie acties en toffe momentopnames, maar nog steeds een spelletje. En sommige mensen vinden dat spelletje en hun bijbehorende pree belangrijker dan de psyche en fysiek van hun medemens. Nee, liefst niet. Zelfs helemaal niet, als het aan mij lag.

FIFA, trek hier lessen uit. Defour heeft een correcte kaart gekregen, anderen hadden er ook één moeten krijgen. This is a game with important consequences.

Advertisements
Standard

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s