Eten, Weekmenu's

Weekmenu: week 2

Wat laat, maar toch nog vertrokken met de 2015-trein: mijn weekmenu.

  • Maandag: Luikse salade
  • Dinsdag: vleesbrood met puree en bloemkool met kaassaus
  • Woensdag: Iets Nieuws, met name een kalkoen van 3,7 kilo (een eindejaarscadeautje van de wederhelft dat tot nu in de diepvries veel te veel plaats innam). Men neme een bevroren gevogelte, legt er een jasje van spek over, dekt af met aluminium en zet het minstens drie en een half uur in de oven op 180°. Een half uur voor het einde (die van mij zat er uiteindelijk 4 uur in de warmte) haalt men het jasje van aluminium en spek eraf en laat men een krokant korstje verschijnen. Lekker, sappig, te serveren in mijn geval met gebakken patatjes, sla en champignonsaus.
  • Donderdag: vis. Ik gok scampi met pasta en een diabolique-sausje. Klinkt eigenlijk echt wel goed. Scampi diabolique it is! 
  • Vrijdag: ravioli uit een blik, want de wederhelft heeft een uitgebreide nieuwjaarsreceptie (en nadien waarschijnlijk een hongertje voor pita) voor de boeg.
  • Zaterdag: waarschijnlijk bij de schoonvader, aangezien dat…
  • Zondag: bij de tante! We keep it in the family. 

Bibi gaat trouwens binnen twee maanden voor de eerste keer in 10 jaar op de latten staan. Sport en dat een hele week! Mijn spieren gaan niet weten wat er gebeurt.

Advertisements
Standard

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s