Cultuur, Eten, Iets specialer

The Jane

Na verschillende pogingen om een reservatie te bekomen en een wachttijd van drie maanden: The Jane. En die wachttijd was het verdorie waard. Lap, ik wil terug.

Waarom is The Jane nu eigenlijk zo goed? De omgeving is schitterend (het Groen Kwartier heeft zijn naam niet gestolen en ademt zoals alleen een oase van rust dat kan), de afwerking fenomenaal (de waterflessen krijgen labels zoals Still waters run deep en Don’t lose your spark mee, de glasramen in de kapel waren geweldig), het ontvangst is allerhartelijkst en de obers zijn zo spontaan dat je er zelf relax van wordt. We heart dat hier, eigenlijk.

En dan, het eten. En drinken. Mmmmm. De menu werd samen met de rekening afgeleverd, dus zie hier: Wat Wij Aten.

Aardpeer, zoete aardappel, spelt

Wortel, waterkers, sumac, grapefruit

Ramen, kwartelei, shimeji

Knolselder, tomaat, bonenkruid

Maigre, appel, wasabi, yuzu

Vitello con sarde

Gamba, quinoa, escabèche, jalapeno

Asperge, Oosterschelde paling, vichysoisse

Pieterman, fideuà, ajoblanco

Souvenir uit de Malediven

Anjou duif “lente in Antwerpen” (wij kregen eigenlijk lam dat fenomenaal was, met buikspek, maar kom: The Jane, ik vergeef het je)

Rabarber, melkchocolade, verveine

De helft van de ingrediënten zou ik niet herkennen mocht je ze voor mijn neus zetten (verveine? escabèche? vichysoisse? What?), maar oh, wat lekker. Wij hebben voor het acht-gangenmenu gekozen, mijn compagnons wilden ook bijpassende wijn en nog een extra bordje kaas (jaja, dat kwam tussen de voorlaatste en laatste gang – ze mochten het hebben, ik moest even bijkomen) en hebben uiteindelijk vijf en een half uur binnen gezeten. Het hadden er nog twee uur extra mogen zijn, van ons. Subliem.

Ook heel tof? Geen opgeblazen gevoel of ‘rol mij nu maar naar buiten’: gewoon genoeg, goed geproportioneerd en gepositioneerd binnen een tijdsframe. Heerlijk.

Het kostenplaatje was net iets minder heerlijk, maar we hadden het er helemaal voor over: voor mij (zonder wijn, mét aperitief en veel water en zonder kaasbordje) €130, voor de compagnons kwam het op €200. Ja, veel geld. Was het dat waard? Laten we het zo zeggen: Sergio, wanneer mogen wij nog eens aanschuiven?

Advertisements
Standard

One thought on “The Jane

  1. Pingback: Watskeburt in mei | Wonder-wanderland

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s