Het dagelijks overleven, Iets specialer

Hydrateren moet je leren

Ik toch. Zeker ik. Een paar jaar geleden zelfs in die mate dat ik rugpijn kreeg en het om mijn nieren bleek te gaan. Oeps, zeggen we dan. Met (vooral) de hittegolf in opbloei, dacht ik: wat zijn de opties? Want alleen water is maar water. Ik heb graag een smaakje, maar frisdrank gebruiken om te hydrateren lijkt mij ook niet de juiste weg richting gezondheid. En kijk, water met een smaakje (lichtjes gepikt van Griet Vanhees,Β of all people. Wegens hoog entertainmentgehalte check ik haar site mumoftheworld.com regelmatig en nu stond er voor mij zelfs iets interessant op!). Het moet nog getest worden, maar ik zie persoonlijk wel mogelijkheden. Test u mee?

  • Aardbei-limoen-komkommer (met een takje basilicum, zo zeggen de foto’s). En wat erin zit, kunnen we later nog opeten. Niet?
  • Gember-citroen, met ahornsiroop en munt. Zou ook helpen tegen verkoudheden, dus ik plan om dit voor te schotelen aan mijn liefste wederhelft. Een maand een verkoudheid lijkt mij meer dan voldoende.

Ijsblokjes lijken mij ook vrij cruciaal, zo zeggen -opnieuw- de foto’s. Doe wat je niet laten kan, maar deel vooral de receptjes die werken, me dunkt πŸ˜‰ En nu: hydrateer!

Update 2/7: het werkt ook zonder ijsblokjes en gewoon met een paar sneetjes/partjes citroen in. Extra smaakje en zeker niet slecht πŸ™‚

Advertisements
Standard

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s