Het dagelijks overleven, Uncategorized

Dankbaar

Ik heb nog een andere, persoonlijkere blog waar ik iedere dag (mits internet) probeer te noteren waar ik die dag dankbaar voor was. Kwestie van het positivisme wat te trainen en zo gelukkiger te zijn met kleine dingen. Op rotdagen staat daar meestal dankbaarheid voor een extra klontje boter in de puree, op goede dagen een volledig relaas van de dag en alles wat goed ging. Vaak ook wat geklaag vermomd onder ‘maar ik ben toch blij want’, want ik blijf een mens en klagen is toch altijd interessant.

Gisteren schreef ik op: dankbaar dat ik dankbaar kan zijn. Dat mijn geliefden allemaal veilig thuis zijn, dat er niemand op die plaatsen op het verkeerde moment was. Mijn tante vertrok eergisteren met haar kinderen terug naar New York en kwam daar veilig toe. Mijn nichtje ging normaal gezien vandaag vertrekken op eindejaarsreis. Door de mazen van het net noemen ze dat, geloof ik. De wederhelft begint binnen een paar weken met een werf of twee op Zaventem. Zit trouwens ook dagelijks in Brussel, zowel in hartje Brussel als meer in de buitenwijken. Die reageerde op mijn bezorgde smsen met ‘maar je weet toch dat ik nooit openbaar vervoer neem?’.

Ik ben dankbaar voor de kleine dingen: naar het werk fietsen, een Belgische vlag zien hangen uit een raam, hopen paasversieringen zien hangen aan bomen en huizen, een reeks verkeerslichten die allemaal netjes groen aangeven, verse groentjes en fruit als snack.

Als perspectief kan het wel tellen, een dag als gisteren. En mijn hart gaat uit naar iedereen die hierdoor geraakt werd, zij het ver of dichtbij. Liefde mensen, liefde.

Advertisements
Standard

2 thoughts on “Dankbaar

  1. Samaja says:

    Net als jij ben ik dankbaar voor het feit dat iedereen die mij lief is, ongedeerd bleef. Ik ben blij dat dit ook bij jou het geval is.

  2. Blij dat voor jou hetzelfde geldt! Want nu de verhalen van de slachtoffers binnensijpelen voel ik het toch regelmatig steken: wat als dat iemand was die ik graag zag? Brr.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s