General blabla, Het dagelijks overleven, Trouw, Uncategorized

Het vraagstuk make-up

Ik haat make-up. Wacht, dat is misschien wat hard uitgedrukt. Ik aanvaard dat make-up ervoor kan zorgen dat je er beter uitziet dan je er op dat moment naturel uitziet. Het punt blijft: make-up en ik, we don’t match. Ik heb dan ook welgeteld één mascara in huis (doet mij eraan denken dat die misschien wel eens moet vervangen worden, want die wordt echt moeilijk om te gebruiken) en één paletje voor oogschmink (ha, ik ken zelfs niet eens de officiële naam. Oogschaduw, juist) en die beide zijn de laatste twee jaar misschien vijf keer gebruikt. Maximum zeven keer, vermoedelijk.

Make-up is voor de speciallekes: trouwfeesten en andere speciale feesten. Op 13 februari had ik dus make-up aan, zijnde: die twee dingen. Op 22 oktober zal ik ook make-up aanhebben, maar hoogstwaarschijnlijk wel meer. Ik ben zo slim geweest om dat trouwens volledig uit te besteden, make-up en haar. Een goede vriendin die mij al zeven jaar kent doet mijn make-up, wat ook betekent dat ze mij kent en volledig beseft dat ik niks van make-up gewend ben. Ik ga dus ook niet op mijn trouwdag als een schminkpop rondwandelen en vertrouw haar volledig in het kunnen inschatten wat wel en niet gaat voor mij.

Qua haar ben ik er nog niet volledig uit: het is aan het groeien, op algemene aanvraag van moeder en zussen (en mijn stille gedachtegang: het is gemakkelijker om van lang naar kort te gaan dan van kort naar lang), maar wat ga ik er precies mee doen? En wie vraag ik daarvoor? Ik heb een heel toffe kapster, maar die zit in Antwerpen en ik denk niet dat ik die op zaterdagochtend naar Aartselaar krijg. Een kleine sidenote: na de trouw is het trouwens terug van ‘de schaar erin’: ik vloek ‘s ochtends véél meer sinds mijn haar aan het groeien is dan voordien. Ik wil terug naar kort en gemakkelijk, aub.

Er gaat dus nog wel wat beslist moeten worden en ik wil wel eens ondergaan wat het zou kunnen zijn op De Dag qua make-up: ik ben namelijk een echte wriemelkont wanneer er iemand probeert mij te schminken. Testjes op voorhand lijken mij dus sowieso een heel goed plan. Ben ik daar trouwens echt alleen in, in het ‘ik beperk mijn make-up tot het volledig absolute minimum’?

Advertisements
Standard

2 thoughts on “Het vraagstuk make-up

  1. Samaja says:

    Neen hoor, ik ben zelf ook geen held met make up. Ik draag het maar weinig, al merk ik wel dat ik er mijn sterke punten mee naar voren kan brengen. Maar toch, het kost me teveel tijd om dat alle dagen te doen ;-). Ik had me ooit eens onder handen laten nemen voor de trouw van mijn schoonzus en dat trok op niets en dus had ik ook echt twijfels over mijn make up voor de trouw. Gelukkig heb ik een heel goede schoonheidsspecialiste gevonden die meteen begreep dat ik het naturel wilde houden. Ik heb een heel lichte huid, dus ik moest wel een beetje make up op hebben, anders ging zeker flets op foto gestaan hebben. Zij deed op voorhand een proefsessie en dat kan ik alleen maar aanraden. Dan kan je volop tijd nemen om bij te sturen, uit te proberen e.d. Ze schreef alles op en kon dus de dag zelf vrij snel alles aanbrengen en ik was gerust dat het resultaat goed zou zijn. Dus dus maar een proefsessie, al was het maar voor je eigen gemoedsrust.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s