General blabla, Het dagelijks overleven, Het Huis, Uncategorized

Bigger is not always better

Nu dat de aandacht getrokken is: het gaat over ons bed. Voor de verhuis sliepen we in het goedkoopste bed van de IKEA, met een matras en lattenbodems die de wederhelft toen hij net alleen ging wonen (we schrijven 8 jaar geleden) cadeau had gekregen van een vriend. Het bed was 1m40 breed, een twijfelaar dus. Dat bed stond ook relatief gammel, wegens IKEA en al een verhuis overleefd. Een tweede verhuis was geen optie, ik wou een nieuwe matras en lattenbodems want dat was ook echt niks meer waard.

We hadden ons lesje nog niet volledig geleerd en trokken toch maar terug naar de IKEA 😉 De breedte moest anders en eigenlijk moest alles nieuw zijn want oud bed en matras waren ondertussen al door de stad Antwerpen opgehaald en vernield. Na anderhalf uur rondneuzen zijn we buitengestapt met (onder andere, want wie stapt uit de IKEA met alleen wat ze in gedachten hadden?) een matras, twee lattenbodems en een bed. Dat bed en die matras zijn allebei 1m80 breed, dus we zijn er wel op vooruit gegaan. Maar eerlijk? Het is wennen.

Ja, het ligt echt zalig qua matrasgevoel tegenover de oude matras (mannen, geen vergelijk. Echt waar: een nieuwe matras is een zaligheid). En er is nu inderdaad heel veel plaats in dat bed. Maar was dat écht nodig? Met het risico dat ik melig klink: ik mis mijn wederhelft soms wel, in dat bed. Vroeger was het: schuif been iets opzij en hallo, daar ligt hij. Nu is het al bijna: gooi arm opzij in de hoop hem terug te vinden. Ik overdrijf, maar zo voelt het soms wel.

Voor de rest absoluut geen klagen: we hebben voor een Malm-bed gekozen met schuiven onderaan en al mijn beddengoed ligt daarin, samen met ander gerief dat normaal in mijn nachtkastje lag. Handig, zonder enige twijfel! Enige bemerking is dat we voor een zwart-bruin bed hebben gekozen en dat dat toch wel héél gemakkelijk het stof toont dat erop ligt… Waar is die kuisvrouw?

Advertisements
Standard

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s