Het dagelijks overleven, Het Huis

Onze gordijnen

Via de schoonzus waren we bij een toffe zaak op het Eilandje terecht gekomen voor onze gordijnen. Sympathiek, toch modern maar niet koud. En zachte stofjes links, rechts en centraal. Ook normale stofjes, maar af en toe voel ik eens graag aan zachte stofjes. ‘t Is een probleem, ik weet het, maar mijn tastzin mag af en toe ook wel eens iets hebben 😉

We wilden een goed verduisterend gordijn voor in de slaapkamer, want de slaapkamer ligt aan het gemeenschappelijk plein en daar zijn een aantal lantaarns met veel licht die de indruk geven van knal binnen te schijnen bij ons. Niet leuk dus. En laten we eerlijk zijn: in een slaapkamer moet je niet veel inkijk hebben. Trauma’s voor kleine kindjes, het is ook geen doen. Goede verduisteringen dus.

De gordijnen werden besteld voor de slaapkamer, de andere gordijnen (op het gelijkvloers en eerste verdiep voor de grote schuiframen, mét installatie want daar hangt nog niets van rail) werden ook besteld maar met minder spoed. Vorige week kregen we de slaapkamergordijnen, hingen we die op en… bleek dat die toch wel 25 centimeter te kort waren zeker?

De rail van de gordijnen hangt aan het plafond, een 25 centimeter boven het raam. Ze hadden dus enkel de afmetingen van het raam genoteerd en niet die van raam tot plafond erbij. Lap. En het lag ook deels aan ons: we hadden de afmetingen voor dat raam doorgegeven en niet gekeken naar wat ze genoteerd hadden. We vonden het dus niet kunnen om écht van onze tak te maken tegen die mensen, want zelf hadden we ook niks meer nagekeken. Maar wel stom. Het is ondertussen al bijna opgelost: de gordijnen zijn terug binnen, ze gaan er een extra lap onderhangen en we betalen gewoon de aankoopprijs, niet de prijs en plus. Wij kunnen daarmee leven en zij ook.

Maar als er iets aan de andere afmetingen mankeert: die hebben ze zelf opgemeten en dan ga ik toch niet zo vlot zijn hoor 😉

PS: het gordijn was trouwens echt al supergoed, alleen wat te kort. En die lantaarns staan net op een slechte hoogte, dus schijnt dat vollenbak binnen. Jammer, jammer.

PPS: de gordijnen zijn bij deze helemaal in orde in de slaapkamer en maandag worden alle andere gordijnen ook opgehangen. Spannend!

Advertisements
Standard

One thought on “Onze gordijnen

  1. Samaja says:

    Wij zitten met een boograam in ons huis, ik vraag me af hoe we dat mooi gaan oplossen qua gordijnen en toch op een moderne manier…
    Wij hebben dat nu in het appartement ook dat de straatlantaarn recht in onze slaapkamer binnen schijnt. Ik kan me dus goed inbeelden dat je nood hebt aan gordijnen! En liefst gordijnen die lang genoeg zijn ;-).

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s