Het dagelijks overleven

Plannen voor de toekomst

Mijn schoonvader heeft het geweldige idee gehad om decennia geleden een lapje grond in de Ardennen te kopen (naast de Ourthe) en daar een vakantiehuis neer te poten. Geweldige locatie, een klein en schattig dorpje waar toch een treinstation is (samen met een goede slager en een fantastisch restaurant – wij zijn grote fan) en een oase aan rust en wandelroutes. Enig probleem: sinds het huis neergepoot werd in de jaren ’70 werd hier niets meer aan veranderd.

De inkleding is dus nog hetzelfde, waardoor je een tijdsmachine lijkt binnen te wandelen: hallo jaren 70! Helaas betekent dat ook wel dat de rest van het huis nog nooit opgeknapt werd, wat veel vochtigheid oplevert én mijn wederhelft toch regelmatig doet afvragen wanneer het geheel in gaat storten. Zo erg is het uiteraard niet, anders gingen we niet meer, maar het is toch vrij lamentabel. Jammer: wij gaan graag en zouden dit in de toekomst (wanneer er kinderen zijn) ook graag gebruik maken van het huisje. Alleen niet in de huidige toestand, want dat doe ik die toekomstige bloedjes niet aan.

Op een recent tripje richting de Ardennen kwamen broer en zus (mijn wederhelft heeft een tweelingzus) tot een besluit: binnen een jaar sluiten ze een gezamenlijke lening af en renoveren ze het huis. Door omstandigheden bezitten ze de helft van het huis en daar waar mijn schoonvader het niet ziet zitten om zelf te laten renoveren (hij wordt ook al een dagje ouder) zien zij het wel volledig zitten. Al was het maar om met plezier te blijven gaan en in de toekomst regelmatiger te passeren. Ik ben benieuwd, maar zie het helemaal zitten om te supporteren 😉

Advertisements
Standard

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s