emoties, Reizen

Tips ‘n’ tricks in Florida en de Caraïben

Het was onze allereerste keer voor beide bestemmingen en een volledig nieuw concept met de cruise, dus veel nieuwe indrukken, maar een aantal dingen staken er toch wel bovenuit. Onze tips!

 • Eten
  • Antoine’s, Sarasota: dit is een Belgisch-Frans koppel met een eigen restaurant in het stadje Sarasota. De bediening is ontzettend vriendelijk, wij spraken met Olivier (de Fransman) Nederlands terwijl hij in het Frans terugpraatte en het eten is to die for. Verder ook interessant (voor mij dan toch): de desserts worden met Belgische chocolade gemaakt. (Opmerking: de locatie is op een parking lot dus niet geweldig, maar eens je je daar over hebt gezet is het allemaal in orde.)
  • Osteria del Teatro, Miami: een heel gezellig Italiaans restaurant met (opnieuw) fantastische bediening en een suggestiegerecht waar de wederhelft nog altijd kwijlend over spreekt: filet mignon die drie weken lang gerijpt was in barolo (blijkbaar een heel goede wijn? Ik ben wijnleek en wens dat te blijven, maar ’t schijnt dat het een dure wijn is). Echt waar: we zijn teruggegaan de dag nadien; de wederhelft voor die filet mignon, ik voor de desserts. Mjam.
  • Marmalade, San Juan: volgens Trip Advisor restaurant #1 in San Juan. De wederhelft héél geïnteresseerd, ik wou eigenlijk eerder een hamburger of in ieder geval iets simpel. Simpel werd het niet, maar wel héél lekker en fantastische bediening (ik zie een rode draad doorheen onze tips). Ook een tof concept: je betaalt voor minstens een 4-gangenmenu (qua prijs valt het heel goed mee), maar je kiest elk andere gerechtjes en het is de bedoeling dat je deelt. Alles hebben we gedeeld (en zelfs bepaalde gerechten opnieuw gevraagd, want overheerlijk), maar het dessert was toch ieder voor zich 😉
 • Activiteiten
  • Kennedy Space Center: de wederhelft heeft zijn hart kunnen ophalen aan ruimtetuigen die echt in de ruimte geweest zijn, ik vond de activiteiten (toegegeven, voorzien voor de kinderen) heel leuk. Ook de rondleiding met de bus was echt interessant: de filmpjes zijn vrij basic, maar de gidsen zijn heel gedreven en enthousiast.
  • Pretparken: wij deden in Orlando Seaworld, Universal Studios en Disney World aan. Wow. OK, wij doen graag pretparken en als die pretparken ook nog eens een geweldige inkleding hebben zijn we helemaal verkocht, maar wat een fantastische organisatie! We hadden de chance dat we in de rustige periode gingen, maar hebben zo wel veel minder moeten aanschuiven. Dingen die we opmerkten: Universal Studios hebben we bezocht met een dikke nadruk op alles wat met Harry Potter te maken had (koop park-to-park tickets! Het ritje met de Hogwarts Express is zalig!) en was fenomenaal afgewerkt, Disney World is een dikke aanrader tijdens de eerste twee uren dat het park open is: je moet nergens écht lang aanschuiven. Peter Pan en de rit met het treintje van de Zeven Dwergen hebben we er zo doorgeduwd gekregen, op gewone momenten was het tot 2h aanschuiven hier.
  • Het strand bij Siesta Key: een zaligheid. Zo’n zacht zand heb ik echt nog nooit meegemaakt. En blauw water, dat ook. Nadeel: onze cultuur van strandbars en eettentjes is precies nog niet doorgedrongen hier. Ook openbare toiletten waren moeilijk terug te vinden. De tip die we kregen na 5 hotels binnengestapt te zijn (en nee, daar naar toilet gaan was geen optie): bij de kustwacht waren er wél toiletten beschikbaar. Zelfs family toilets, waar je met heel het gezin binnen kunt om zo eventuele stress zoveel mogelijk te vermijden.
  • Om door te gaan op stranden: die van St. John’s zijn fenomenaal. Ik ben géén strand- of zeefanaat, maar hier heb ik mij toch met veel plezier gedurende 3 uur neergeplaveid en in de golven gespeeld. En dat weer. Alleen al dat weer. En dat water.
  • Zwemmen met dolfijnen: voor ons een persoonlijk hoogtepunt, samen met de walvis- en dolfijnensafari die we ook deden. Het gevoel van die huid onder je vingers (waar zij schijnbaar even veel plezier aan beleven als wij), een kusje geven (cliché maar wel speciaal), samen met zwemmen: superplezant. Lichtjes magisch, dat ook.
  • De Everglades: we deden een kleine safari met een busje, zagen hopen alligators en vergaapten ons aan de natuur. En dan te bedenken dat het park tot een aantal jaar geleden systematisch kromp door slecht beheer.

Miami deden we ook aan, maar ik was niet onder de indruk (tenzij van de Apple Store). Ook andere steden (Naples, Orlando) gaven ons geen wow-gevoel. Het leuke aan een roadtrip doorheen Amerika is het wisselende landschap dat je vanuit de auto te zien krijgt. Ook de verkiezingsbordjes en -stickers zorgden voor entertainment, al was het soms meer groen dan ander. Vermoedelijk ben ik ook nog een aantal dingen vergeten, maar die zijn dan niet zo blijven hangen.

In ieder geval: onze huwelijksreis, dat was een toppertje. Hopelijk zijn jullie ook iets met de tips!

Advertisements
Standard

2 thoughts on “Tips ‘n’ tricks in Florida en de Caraïben

 1. Pingback: #projectblogboek 12: Neem een dag lang foto’s van alles wat je doet en maak er een plog van | Wonder-wanderland

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s