Eten, Het dagelijks overleven, Iets specialer

#projectblogboek 3: mijn ontbijt

Van één foto in de vorige #projectblogboek post naar 6 foto’s in deze post: straks raak ik nog geïnspireerd! 😉 De bedoeling was mijn ontbijt vijf dagen na elkaar te fotograferen. Blijkt dat mijn ontbijt héél weinig varieert, tenzij ik heel veel tijd heb (wat deze week niet zo was). Genoeg excuses gezocht: zo ontbeet ik van 11/7 tot en met 15/7!

  • Dinsdag: IMG_0878Een kom met cornflakes (Chocos, met dank aan de firma van Kellogg’s). Mijn tactiek is hier relatief simpel: eerst een aantal cornflakes gewoon zo opeten, droog, en nadien melk erover kappen. Mjam.
  • Woensdag: IMG_0880Een boterham met chocoladekorreltjes/muisjes en een beker chocomelk. Blijft een basisontbijt ten huize Bibi (voor mij dan; de wederhelft kiest voor koffie en geen boterham). Koude chocomelk trouwens: zowel winter als zomer. ‘s Avonds kan daar wel eens een warme chocomelk van gemaakt worden, maar ‘s ochtends heb ik meestal echt gewoon nood aan een lekkere koude chocomelk met Nesquik. Nee, ik ben niet gesponsord, maar ik koop mij om de 4 à 5 maanden wel een nieuwe grote bus van dat chocoladepoeder.
  • Donderdag:

    Het standaardontbijt aan de linkerkant, de voorbereidingen voor mijn lasagne aan de rechterkant (wel pas ‘s avonds gemaakt, zo vroeg ben ik nu ook weer niet opgestaan). Het was trouwens lekker!

  • Vrijdag: IMG_0890Een variatie op dat standaardontbijt met smeerkaas in plaats van de korreltjes. De beker chocomelk, die blijft wel.
  • Zaterdag:IMG_0892Nog een variatie op dat ontbijt: de boterham werd ingewisseld voor een half chocoladebrood van bakkertje Goossens (veel liefde en hartjes voor die bakkerij) dat nog in de diepvries stak. De Nesquik staat iets prominenter op de foto aangezien ik alles gewoon op tafel had staan (je ziet nog net een hoekje melkbus op de foto) in plaats van alles voordien klaar te maken. Lazy Saturdays, I love you.

Conclusie: dit was een saaie ontbijt-vijfdaagse, waarvoor mijn excuses. Af en toe heb ik eens veel zin en tijd om er coolere dingen aan toe te voegen (een smoothie of wat verloren brood als ik héél veel tijd heb), maar dit was een doodnormale, rechttoe-rechtaan week. Met veel brood dus. En chocomelk. Nog meer hartjes voor chocomelk.

Advertisements
Standard

3 thoughts on “#projectblogboek 3: mijn ontbijt

    • Ik eet écht graag brood. Ik probeer me te beperken tot donkerder brood, maar wit gaat er ook vlotjes in 😉 Nee, ik droom soms van een bepaalde bakker in Knokke, omdat die echt voor mij het ideale brood bakt. De kwijl loopt mij alleen al bij de gedachte de mond in!

  1. Pingback: Wakker geschud | Wonder-wanderland

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s